Hva slags arrangementer kan vi vente oss i fremtiden ?

Covid – 19 pandemien er en av de største utfordringene event industrien har møtt de siste årene. Den har gjort sitt til at man blir nødt til å utvikle seg for å ta hensyn til smittevern og sikkerhet. Flere sektorer jobber på tvers med sin innovasjon samtidig som de forsøker og se kundens behov.

Det er viktig og ha kontakt mellom sluttkunden og arrangøren og kunne behandle kundedata, og vite eksakt hvem som deltar på arrangementet.

Bekreftelse av identitet

Det har alltid vært en utfordring og vite eksakt hvem som kommer på et arrangement, det er fordi en kjøper kan kjøpe flere billetter, dette fører til at vi får besøkere som vi ikke vet hvem er. Hvis en kunde kjøper billett i døra, og ikke på nettet vil det ikke være noen dataspor i det heletatt. Smittevernsloven paragraf 13 d sier noe om at arrangøren skal ha oversikt hvem som er tilstede med kontakt opplysninger, for å bistå kommunene med smittesporing etter smittevernlovens paragraf 3-6. Dette gjør at krave til å sikre et direkte forhold til hver deltaker ikke bare billettkjøper.

 

 

Helsekontroller før arrangementet

Det har vært en rask utvikling på billettselskapene og programleverandørene for å møte de nye kravenene til regjeringen, slik at arrangementer kan fortsette trygt videre. Taktiske løsninger som sosial distansering, eller 1 meter / 2 meters regel, gjør at det blir enklere og åpne dørene og at publikum kan komme tilbake. Det er utviklet algoritmer som ivaretar styringen av sitteplasser og tidsluker som administrerer inngangsflyten.

Det er også krav om til arenaer om at de skal testes for å hindre spredning, måle feber, selvdeklaring osv. I mange land er man til og med nødt til å legge ved et negativt test resultat for å få utstedt billetten.

Mange produkter skapes og mange tilbyr det samme. Det som er sikkert er at ingen har 100% sikkerhet mot at noen kan overføre viruset. I fremtiden tror eksperter at arenaer kan trenge strengere kontroller, potensiet knyttet til negativt resultat eller rask testing eller et bevis på vaksinering. Til tross for debatter i nyhetene, er det alt for tidlig og snakke om metoder for gi bevis på en vaksinering.

Publikum er allerede vant til bag søk ved ankomst. Nå har også folk begynnt og tålerere faste adgangstider, fast antall, temperatur kontroller og distanseringer. Når vi har blitt vant til masker og distansering, forbedrede kontroller og raskere testing samt vaksinasjon så vil vi komme fortere tilbake til normalen.

Usikkerheten rundt fremtiden og live arrangementer er en ting, men bransjen forplikter seg til å levere praktiske løsninger i fremtiden og investere  i løsninger som gagner bransjen.

Validering på stedet

 Lange køer er aldri bra for kunden, arenaer bruker ofte mye tid og ressurser på og holde de korte. Det kan bli mer komplisert i fremtiden på grunn av det kontrollnivået som trengs. Raske tester og vaksiner gir et lyst glimt av om at bransjen kan begynne en reise tilbake for å komme tilbake med arrangementer. Diskusjonen om man skal ha helsepass sammen med billetten har også startet i Europa og USA. Her går også diskusjonen om hvordan man skal kunne få en uproblematisk administrasjon av køer. De har ennå ikke kommet frem til hvordan man skal finne en løsning som fungerer godt for event industrien, men uansett krav, så må nye tiltak være gjennomtenkt. Vi trenger ikke bare arenaer som er trygge og kompatible, men også sørge for at kundene føler seg sikre og at kundeopplevelsen blir god.